Stoklu Ürünlerimizde Saat 14:00'ten Önceki Siparişlerinizi Aynı Gün Kargoya Veriyoruz!

Bir Sonraki Kargo Teslimi İçin Kalan Süre :

00 Saat
:
00 Dakika
:
00 Saniye

Etiket Ribonu

Etiket Ribonu

Etiket Ribonu

Bu yazıda sizlerle etiketler için kullandığımız ribon hakkında küçük ama önemli bilgiler paylaşacağız. Hangi etikette hangi ribon kullanılmalı? Ribon çeşitleri nelerdir? Uygun fiyatlı ribonlar nelerdir? gibi aklımızda yer edinen soruları, yılların verdiği sektör deneyimi ile yanıtlayacağız.

Öncelikle ribon hakkında küçük bir tanım yapmamız gerekirse, ribon termal transfer baskı yönteminde kullanılan rulo halindeki şerit filmdir ve üç katmandan oluşur; orta kısımda film tabakası, bir yüzeyinde mürekkep ve diğer yüzeyinde koruyucu tabaka bulunur.

Wax ribon, resin ribon ve wax resin ribon olarak sürekli kullanılan üç çeşidi vardır. Peki bu çeşitlerden hangilerini, hangi etikette kullanmalıyız? Kafa karışmaktan ziyade bu bilgiye sahip olmamak müşterilerinize sunduğunuz ürünlerin üzerindeki etiketlerin hızlı yıpranmasına ve kolay yok olmasına

Wax Ribon Nedir? Hangi etikette kullanılmalıdır?


Wax ribon, genellike kağıt bazlı etiketlere baskı alırken kullandığımız ribondur. Plastik bazlı etiketler dışında diğer tüm etiketlerin %90’ına wax ribon ile baskı yapabiliriz. Ayrıca uygun fiyatlı ribonlardan olan wax ribonlar, baskı maliyeti kısmında oldukça ekonomiktir. Sadece Flat Kafa teknolojisine sahip barkod yazıcılarda kullanılabilir. Etikette kullanım alanları ise genelde, raf ve kutu etiketleri, tekstil ürünleri etiketleridir. Çabuk erimesi sebebiyle düşük ısıda baskı yapılır. Biz Termal Barkod olarak, siyah ribon, beyaz ribon ve renkli ribon satışları yapmaktayız.

Resin Ribon Nedir? Hangi etikette kullanılmalıdır?


Ribon fiyatları arasında en maliyetli fiyat aralığına sahip ribonlar, resin ribonlardır. Bunun sebebi ribonlar arasında en dayanıklısı olmasıdır. Aşınmaya, kimyasala maruz kalacak etiket baskılarında kullanılır. Resin ribonlar genel olarak sentetik etiketler için kullanılır. Tekstil baskılarında en ağır yıkamalarda ve hatta alkol testinde dahi dayanıklı olan bir ribondur. Karışımında, karbon, bazım kimyasal maddeler, reçine ve balmumu kullanılır. Reçine oranı diğer ribonlara göre en yüksek seviyededir. Reçine oranı %98 balmumu oranı ise %2’dir. Ribon baskıları arasında en kaliteli baskıyı veren ribondur. Silvermat, Whitemat, Glosswhite, Japon Akmaz ve PP etiket çeşitlerinde resin ribon ile yüksek kalitede net baskılar alınabilir.

Wax Resin Ribon Nedir? Hangi etikette kullanılmalıdır?


Ribon karışımı içerinde, karbon, bazı kimyasal maddeler, balmumu ve reçine kullanılır. Çabuk erimemesi için, reçine ve balmumu karışımlarının oranı ya eşittir ya da reçine oranı daha fazladır. Polietilen, polipropilen, data PE kağıtlara baskıda kullanılır. Sentetik malzemelerde kimyasal ve dış etkenlere karşı dayanıklı bir baskı alabileceğiniz ribon çeşididir. Alkol testlerinde de çıkarlar.

Peki alacağınız ribonda nelere dikkat etmelisiniz?

  • Ribon Tipi
  • Ribon Sarım Şekli
  • Etiket Türüne
  • Ribon Göbek Çapı

Etiket çeşitlerini, yazıcı ve ribon fiyatlarını, ribon çeşitleri hakkında daha detaylı bilgilere anlık olarak müşteri temsilcilerimizden rahatça edinebilirsiniz. Kullanacağın ribonu şimdi hemen uygun fiyatlarla sepetine ekle ve kaliteli baskının farkını Termal Barkod’un kalitesi ile birleştir.

0 Yorum

Bir yorum bırak!
ÜCRETSİZ KARGO

5000₺ üzeri alışverişlerde

HIZLI TESLİMAT

3 iş günü içinde ürün kargoda

%100 KALİTE

Birinci kalite kağıt kullanırız

7/24 DESTEK

Uzman danışman desteği