Stoklu Ürünlerimizde Saat 14:00'ten Önceki Siparişlerinizi Aynı Gün Kargoya Veriyoruz!

Bir Sonraki Kargo Teslimi İçin Kalan Süre :

00 Saat
:
00 Dakika
:
00 Saniye

Termal Transfer Baskı Nedir?

Termal Transfer Baskı Nedir?

Termal Transfer Baskı Nedir?

Termal Transfer Baskı Nedir?


Termal transfer baskılı etiketler, keskin, genellikle parlak, baskılı yüzeyleri ile kolayca tanınır. Netlik, baskı kafası tarafından ısıtıldığında görüntüyü oluşturmak için etiket üzerinde eriyen ince bir ribon rulosu kullanılarak elde edilir. Mürekkep, görüntü ortamın bir parçası olacak şekilde emilir. Uygun ortamla eşleştirildiğinde, termal transfer teknolojisi yalnızca ısı ve neme karşı dayanıklı değildir, aynı zamanda görüntü silinemez, bu da basılı etiketleri mevcut olan en dayanıklı hale getirir. Bu teknolojinin ek bir yararı, yazdırılan görüntünün sürekliliğidir. Yazdırılan görüntünün rengi ve yoğunluğu ribon ve yazıcının çözünürlüğü tarafından belirlendiğinden, termal transfer baskı her etiket üzerinde tutarlı ve güvenilir baskı üretir. Bu teknik, diğer isteğe bağlı baskı teknolojileriyle eşi benzeri olmayan bir görüntü kalitesi ve dayanıklılık sağlar.

Baskı performansını ve dayanıklılığını sağlamak için belirli etiket malzemesi ve ribon dikkatlice eşleştirilmelidir. Kullanıcılar, doğru ortam-ribon kombinasyonunun yanı sıra özel yapıştırıcıları seçerek, aşırı sıcaklıklara, ultraviyole maruziyetine, kimyasallara, sterilizasyona ve daha fazlasına dayanacak arşiv kalitesinde etiketler oluşturabilirler. Tipik termal transfer uygulamaları şunları içerir: ürün tanımlama; devre kartı izleme; kalıcı kimlik; örnek ve dosya takibi; varlık etiketleme; envanter tanımlama; UL / CSA gibi sertifika etiketleri; laboratuvar örnekleri; soğuk hava deposu ve dondurucular; ve dış mekan uygulamaları.

Termal Transfer Baskı Avantajları Nelerdir?


  • Termal transfer, maksimum okunabilirlik ve taranabilirlik için net, yüksek çözünürlüklü metin, grafik ve barkod baskı kalitesi sağlar.

  • Termal transfer baskı, uzun ömürlü görüntü kararlılığı sağlar.

  • Termal transfer, neredeyse hiç israf olmadan toplu veya tek etiket baskısına olanak tanır.

  • Uzun vadeli bakım maliyetleri nokta vuruşlu, mürekkep püskürtmeli ve lazer baskıya göre düşüktür.

  • Termal transfer teknolojisi, neredeyse sınırsız çeşitlilikteki ortam stoğuna baskı yapabilir (çoklu form hariç).

  • Termal transfer yazıcıları tipik olarak nokta vuruşlu veya lazer yazıcılardan daha dayanıklı olarak üretilir, endüstriyel ve ofis uygulamalarında güvenilir çalışma sağlar

Termal Transfer Baskı Dezavantajları Nelerdir?


  • Termal transfer yazıcıları ribon gerektirdiğinden, tedarik maliyetleri direkt termalden daha yüksektir; ancak termal transfer baskı kafaları, direkt termal baskı kafalarından daha uzun ömürlüdür.

  • Tek geçişli termal transfer ribonu, üzerine çok az baskı yapılmışsa israf olabilir.

  • Termal transfer ribonlarının geri dönüşümü zordur.

  • Termal transfer yazdırmada optimum baskı kalitesi elde etmek için, ribon ve ortam alt tabakası uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde, yazıcı kafasından gelen ısı ribonu eriterek etiket üzerinde dahili yazıcı sorunlarına neden olabilir.

0 Yorum

Bir yorum bırak!
ÜCRETSİZ KARGO

5000₺ üzeri alışverişlerde

HIZLI TESLİMAT

3 iş günü içinde ürün kargoda

%100 KALİTE

Birinci kalite kağıt kullanırız

7/24 DESTEK

Uzman danışman desteği